رد کردن پیوندها
انواع اواپراتور

انواع اواپراتور

معرفی اواپراتور

اواپراتورها نوعی تبدیل‌کننده حرارتی می‌باشند که از اجزای اصلی سیکل تبرید و چیلرها هستند. در واقع وظیفه اصلی اواپراتورها تبخیر کردن مبرد است. در این دستگاه‌ها آب گرم ورودی به چیلر حرارت خود را به مبرد منتقل می‌کند و موجب تبخیر آن می‌گردد. پس از آن وارد کمپرسور می‌شود تا فشارش افزایش پیدا کند. آب خنک شده توسط اواپراتور به فن کویل یا هواساز می‌رود تا محیط را خنک کند. در این مطلب ما به معرفی انواع اواپراتور پرداختیم.

دسته‌بندی انواع اواپراتور

اواپراتورها به شکل‌های مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند. این دستگاه‌ها بر اساس هدف و کاربرد آن‌ها به دو دسته سرمایشی و تبخیرکننده دسته‌بندی می‌شوند. اما یکی از دسته‌بندی‌های اصلی اواپراتورها که مد نظر ما نیز هست، بر اساس کاربرد و ساختار آن‌ها انجام می‌شود. در این دسته‌بندی اواپراتورها به سه دسته عمده تقسیم می‌شوند:

۱- اواپراتور آبی یا پوسته و لوله (مرطوب)

۲- اواپراتور صفحه‌ای (پلیت)

۳- اواپراتور هوایی یا فن‌دار (خشک)

{{ brizy_dc_image_alt uid='wp-969c2e7e1d93c9013771eb24b78bedac.jpg' }}

اواپراتور آبی یا پوسته و لوله (مرطوب)

اواپراتور آبی که به آن پوسته و لوله هم می‌گویند، دارای یک محفظه استوانه‌ای شکل به نام پوسته است. تعداد زیادی لوله یا تیوب داخل این پوسته جانمایی شده‌اند. طرز کار این نوع دستگاه به این صورت است که ماده مبرد به صورت مایع درون لوله‌های مسی یا کویل پوسته به حرکت در می‌آید. همزمان مایع دیگری با حرارت بالا مثل آب داغ پیرامون لوله‌ها در حال حرکت است. در سیکل تبرید، مایع مبرد حرارت ماده پیرامون لوله‌ها را جذب کرده و همزمان با بخار شدن آن را سرد می‌کند. با تراکتور های آبی در مصارف صنعتی مانند تولید سرما در صنایع شیمیایی، غذایی، دارویی و غیره کاربردهای زیادی دارند. به همین دلیل در ظرفیت‌ها و شکل‌های مختلفی طراحی و ساخته می‌شوند.

مزایای اواپراتور آبی

مقاومت در برابر فشار و دمای زیاد

راندمان انتقال حرارت بسیار بالا

قیمت ارزان‌تر

{{ brizy_dc_image_alt uid='wp-812c381f38e06b1fa17476d2910f34a9.jpg' }}

اواپراتور صفحه‌ای (پلیت)

تفاوت اصلی اواپراتور صفحه‌ای با نوع آبی در ساختار آن است. در اواپراتور صفحه‌ای، لوله و پوسته وجود ندارد؛ اما به جای آنها از صفحاتی باریک استفاده می‌شود که در آن ها دو سیال، بدون برخورد به یکدیگر در فاصله‌ای که بین صفحات به صورت یکی در میان ایجاد می‌شود، جریان پیدا می‌کنند. به این ترتیب حرارت بین سیالات تبادل می‌شود. انواع صفحه‌ای اواپراتورها، بسیار فشرده هستند و می‌توان در فضاهای محدود از آنها استفاده کرد.

مزایای اواپراتور صفحه‌ای

وزن کم

ابعاد کوچک

ضریب انتقال حرارت بالا

{{ brizy_dc_image_alt uid='wp-a9193cb80164137fa09145e17ef2c963.jpg' }}

اواپراتور هوایی یا فن‌دار (خشک)

یکی دیگر از اواپراتور های پرکاربرد انواع هوایی خشک آن است در اواپراتور های هوایی یک لوله با پیچ و خم بسیار زیاد وجود دارد که ماده مبرد از درون آن عبور می کند همزمان با عبور ماده مبرد از لوله، اطراف آن با با هوای پمپاژ شده توسط فن پر می‌شود. مبرد درون لوله نیز حرارت را از هوا جذب می‌کند و باعث خنک شدن آن می‌گردد.

مزایای اواپراتور هوایی

عدم نیاز به آب

نصب در فضای آزاد

هزینه نگهداری پایین

{{ brizy_dc_image_alt uid='wp-b19ac5dbdcc26e1ae337741d406ffa5f.jpg' }}

مشاوره و راه‌اندازی انواع چیلر با توسان تهویه

مجموعه تهویه تابان پاژ با با تجربه اجرای پروژه‌های پر تعداد در شهرهای مختلف ایران در زمینه مشاوره و راه‌اندازی چیلرها، آماده است تا این خدمات را برای انواع سیستم‌های تهویه مطبوع، سرمایش و گرمایش به شما ارائه کند. برای دریافت مشاوره و ثبت سفارش با ما تماس بگیرید.

{{ brizy_dc_image_alt uid='wp-62a075bbfc71281df99dd9541972ed7b.jpg' }}

مقالات سایت توسان را اینجا ببینید

توسان را در اینستاگرام دنبال کنید

پیام بگذارید

تماس مستقیم