رد کردن پیوندها
چیلرهای آب خنک

عملکرد چیلرهای تراکمی

معرفی چیلر تراکمی

چیلر تراکمی عضوی از سیستم تهویه مطبوع می باشد که وظیفه سرد کردن ماده مبرد را برعهده دارد. چیلرهای تراکمی از اجزای کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط، اواپراتور، ماده مبرد، لوله‌کشی و تجهیزات کنترل ساخته شده‌اند.

طرز کار چیلر تراکمی

چیلر تراکمی با فرآیندهای ترمودینامیکی کار می‌کند. در مقایسه با چیلرهای جذبی بیشتر فعالیت‌های سیکل تراکمی، مکانیکی هستند. بنابراین نیاز داریم که قطعات و دستگاه‌های مورد استفاده کیفیت و طول عمر بالایی داشته باشند. چیلرهای تراکمی عملکرد نسبتاً ساده‌تری دارند. همین موضوع باعث می‌شود تعمیر و نگهداری این چیلرها با صرف هزینه و وقت کمتری صورت پذیرد.

{{ brizy_dc_image_alt uid='wp-a42297cb266c63fd7f95d73754514ce7.jpg' }}

سیستم عملکرد چیلر تراکمی

چیلرهای تراکمی برای انجام عمل تبرید نیاز به منابع انرژی خارجی ندارند. به عنوان مثال چیلرهای جذبی برای کار کردن نیاز به یک منبع انرژی گرمایی خارج از سیستم دارند. اما این این نکته در مورد چیلرهای تراکمی صدق نمی‌کند. صفر تا صد سیکل تبرید در چیلرهای تراکمی با استفاده از دستگاه‌ها و فرآیندهای ترمودینامیکی و الکتریکی اتفاق می‌افتد. به این صورت که بخار داغ به عنوان ماده مبرد وارد سیستم و پس از کاهش فشار به شدت سرد می‌شود. در نهایت با جذب گرمای محیط سیستم دوباره تبدیل به بخار داغ شده و باعث سرد شدن آب یا هوای فن کویل‌ها می‌گردد.


فرآیند تبرید در سیستم تراکمی

عملکرد چیلرهای تراکمی با تکمیل یک سیکل اتفاق می‌افتد. به این صورت که ماده مبرد با حالت بخار داغ وارد فضای کمپرسور می‌شود. کمپرسور وظیفه متراکم‌سازی مبرد را بر عهده دارد. در نتیجه این متراکم‌سازی و افزایش فشار، دمای مبرد بالاتر می‌رود. پس از آن بخار داغ خروجی از کمپرسور، وارد کندانسور می‌گردد. ماده مبرد در کندانسور تا دمای اشباع خنک می‌شود و بعد از آن با عبور از شیر انبساط کاهش فشار شدیدی را تجربه می‌کند. به طوری که دمای آن به شدت پایین می‌آید. در مرحله بعدی و در محفظه اواپراتور، جذب گرما از آب و هوای محیط اواپراتور اتفاق می‌افتد و آن را به شدت سرد می‌کند. سپس مبرد با جذب گرما و تبدیل شدن به بخار داغ مجدداً وارد کمپرسور می‌شود و سیکل فوق تکرار می‌گردد.


تفاوت چیلرهای تراکمی هوا خنک و آب خنک

{{ brizy_dc_image_alt uid='wp-334ab4f10d73200d9922f6851d8fa103.jpg' }}
{{ brizy_dc_image_alt uid='wp-e3c27ac453054ace1d0cfe8bf3bd9bb9.jpg' }}

برخی افراد برداشت اشتباهی از کلمه هوا خنک یا آب خنک دارند. این گونه نیست که هر گاه کلمه هواخنک به کار می‌رود، منظور این باشد که چیلر هوا را خنک می‌کند. یا هر کجا از سیستم آب خنک نام می‌بریم، چیلر وظیفه خنک کردن آب را داشته باشد! تفاوت اصلی این دو سیستم به نحوه سرد کردن مبرد در کندانسور برمی‌گردد. در چیلرهای هوا خنک، گرمای مبرد به وسیله فن دفع می‌شود. اما گرمای مبرد در سیستم آب خنک، توسط آب گرفته می‌شود. به همین دلیل در اجرای چیلر تراکمی آب خنک، سه عضو پمپ آب، سختی‌گیر و برج خنک‌کننده نیز اضافه می‌.


مهم‌ترین ویژگی‌های چیلر تراکمی

۱- چیلرهای تراکمی قابلیت ساخت در ظرفیت‌های مختلف با توان سرمادهی کمترین تا بیشترین را دارند. به همین دلیل در پروژه‌های مسکونی، تجاری، اداری و دستگاه‌های صنعتی کوچک و بزرگ، استفاده می‌شوند.

۲- هزینه‌های طراحی و اجرای چیلر تراکمی در مقایسه با چیلرهای جذبی بسیار پایین‌تر است.

۳- راندمان بالای سیستم چیلر تراکمی در شرایط آب و هوایی مختلف

۴- چیلرهای تراکمی را می‌توان هم به صورت تک واحد و هم به صورت مرکزی اجرا کرد.

۵- امکان اتصال سیستم گرمایش و استفاده در زمستان.

۶- امکان کنترل همه جانبه سیستم به وسیله کنترل‌کننده‌های هوشمند.

۷- ایجاد کاربری صنعتی با پایین آوردن دما تا چند ده درجه زیر صفر.

۸- چیلرهای تراکمی نسبتاً هزینه‌های تعمیر و نگهداری کمتری دارند.

۹- مصرف انرژی بسیار پایین در مقایسه با انواع سیستم‌ها.

۱۰- فراوانی قطعات و خدمات سیستم تراکمی به دلیل کاربرد بسیار زیاد در سطح ایران.

۱۱- امکان اختصاص دادن حجم مشخصی از سرما برای هر یک از واحدها. این باعث می‌شود هر کاربر بدون اثرگذاری بر سایر واحدها، دما را تنظیم کند.


مشاوره و فروش انواع چیلر تراکمی

مجموعه تهویه تابان پاژ با با تجربه اجرای پروژه‌های پر تعداد در شهرهای مختلف ایران آماده است تا خدمات مشاوره، طراحی و اجرای سیستم‌های تهویه مطبوع، سرمایش و گرمایش، از جمله چیلرهای تراکمی را به شما ارائه کند. برای دریافت مشاوره و ثبت سفارش با ما تماس بگیرید.

{{ brizy_dc_image_alt uid='wp-e9080174c61cf755c4f332791bfe8440.jpg' }}

مقالات سایت توسان را اینجا ببینید

توسان را در اینستاگرام دنبال کنید

پیام بگذارید

تماس مستقیم