آموزش چیلر در مشهد از ۰ تا ۱۰۰ در برق و کنترل های تاسیسات
آموزش چیلر در مشهد از ۰ تا ۱۰۰ در برق و کنترل های تاسیسات در این مقاله از سایت گفته شده است و می توانید با مراجعه به آن دانش خود را ارتقاء دهید.
چیلرها در مدیریت دما نقش بسیار مهمی دارند.
چیلر ها از مهمترین تجهیزات سرمایشی و تولید برودت در ساختمان ها و کارخانه های صنعتی به حساب می آیند.
از آب سردِ تولیدی در چیلر می توان به کمک فن کویل ها و یا هواساز ها، فضای داخلی هر ساختمانی را خنک کرد و یا از آن در ماشین آلات صنعتی و انواع فرایندهای تولید که به خنک کاری نیاز دارند، استفاده نمود.
در این مقاله میخواهیم بیشتر راجع به چیلر بدانیم پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
چیلر چیست؟
چیلر یکی از مهمترین و شاید معروفترین تجهیزات تهویه مطبوع به حساب می آید. امروزه چیلرها برای تامین سرمایش محیط های گوناگون از جمله محیط های مسکونی، تجاری، صنعتی و کارگاهی مورد استفاده قرار می گیرند.
به زبان ساده تر چیلر دستگاهی هست که آب ورودی را دریافت میکند و طی عملیاتی این آب را با دمای خنک شده به سیستم برمی گرداند.
به عبارتی چیلر دستگاهی است که با تولید آب خنک و فرستادن این آب به دیگر تجهیزات تهویه مطبوع از جمله فن کویل ها و هواسازها در ساختمان ها هوای خنک ایجاد می کند.
باید به این نکته توجه داشت که چیلر خود به تنهایی نمی تواند هوای یک ساختمان را خنک کند و برای اینکه بتوان هوایی مطبوع در یک محیط ایجاد کرد، نیاز است که دستگاه هایی برای استفاده از این آب خنک در مسیر قرار بگیرند و گرمای محیط را گرفته و به آب منتقل کنند، این دستگاه ها همان فن کویل یونیت ها و هواساز ها می باشند
آموزش چیلر در مشهد و فن کویل
بیشترین استفاده از آب سرد چیلر در حوزۀ تهویه مطبوع، در کنار ترمینال یونیت هایی بنام فن کویل می باشد. فن کویل همان طور که از اسمش پیداست، شامل فن دمنده و مبدل حرارتی (کویل) است که با فیلتر و یک مدار کنترلی ساده ترکیب می شود.
به کمک فن کویل و با استفاده از آب گرمِ دیگ یا پکیج، این امکان فراهم می شود که بتوان گرمایش مورد نیاز پروژه را نیز تأمین نمود.
با توجه به استفاده از فن کویل برای هر فضای تفکیک شده ای، امکان کنترل مستقل دمای هر فضا ایجاد می شود. موضوعی که در کاربری هایی از جمله ساختمان های مسکونی، اداری و مجتمع های تجاری اهمیت بسیاری دارد.
چیلر و هواساز
معمولا در فضاهایی که مساحت یکپارچه ای دارند، مثل سالن های ورزشی، تالارهای پذیرایی، فروشگاه های زنجیره ای، نمایشگاه ها، سالن های همایش و … و در واقع در فضاهایی که نیازی به تفکیک دمایی نیست، از هواسازها استفاده می شود که از طریق یک کویل سرمایشی و با بکارگیریِ آب سرد چیلر، جریان هوای سردِ مورد نیاز را تولید می کنند.
ضمن آنکه به کمک هواساز، امکان تامین هوای تازه و ایجاد فشار مثبت نیز، فراهم می شود.
چیلر و ایر کولر
اِیر کولر (Air cooler) دقیقاً مشابه اواپراتورهای هوایی که در سردخانه ها استفاده می شوند، هستند. با این تفاوت که بجای مادۀ مبرد، آب سرد و یا گرم درون لوله های کویلِ آن جریان می یابد.
از اِیر کولر که حجم و فشارِ هوادهی آن در مقایسه با فن کویل بمراتب بیشتر است، غالباً در سوله ها و سالن های تولید استفاده می شود.
عمدتاً در پروژه هایی که در آنها نیاز چندانی به هوای تازه وجود نداشته و از طرفی شرایط برای کانال کشی توزیع هوا فراهم نیست، بجای استفاده از هواساز (یا در کنار استفاده از هواساز)، اِیر کولر بکار گرفته می شود.
آموزش چیلر در مشهد و انواع چیلر
چیلر ها را از نظر سیکل عملکردی می توان به دو دسته کلی تقسیم کرد: ۱ـ چیلر تراکمی ۲ـ چیلر جذبی
۱.چیلر تراکمی
چیلر تراکمی با استفاده از انرژی الکتریکی تولید سرمایش میکند. این نوع چیلر بر اساس سیکل تراکمی – تبخیری عمل کرده و با سرد کردن آب داخل اواپراتور و ارسال آن به فنکوئل یا هواساز باعث خنک شدن فضای مورد تهویه میشود.از چیلرهای تراکمی بطور گستردهای جهت تهویه مطبوع زمستانی و خنککاری تجهیزات صنعتی و سرمایشهای فرآیندی استفاده میگردد.
چیلرهای تراکمی در ظرفیتهای ۲ الی ۲۰۰۰ تن سرمایش طراحی و تولید میگردند.چیلرهای تراکمی را میتوان در هر اقلیم و شرایطی نصب کرده و بکار گرفت.
۲.چیلر جذبی
چیلرهای جذبی با استفاده از انرژی گرمایی تولید سرمایش میکنند و معمولاً در ظرفیتهای سرمایشی بالا تولید میشوند. منبع انرژی گرمایی مورد نیاز چیلر جذبی میتواند آب گرم، بخار یا شعله مستقیم مشعل باشد.
چیلر جذبی با سرد کردن آب و ارسال آن به فنکوئل یا هواساز باعث ایجاد سرمایش در محیط و فضای مورد نظر میشود.از چیلر جذبی در پروژههای بزرگ مسکونی، تجاری – اداری، تفریحی – فرهنگی استفاده میگردد.
همانطور که گفته شد انرژی اصلی مورد نیاز در چیلر جذبی انرژی گرمایی حاصل از سوختن گاز طبیعی یا گازوئیل است اما چیلر جذبی علاوه بر مصرف سوخت گاز یا گازوئیل به انرژی برق هم برای تولید سرمایش نیاز دارد.
بطور کلی در چیلرهای جذبی مصرف سوخت بالا و مصرف برق پایین میباشد و نمیتوان از آنها در شهرهای با رطوبت بالا استفاده نمود.
مقایسه چیلر های تراکمی و جذبی
چیلرهای تراکمی و جذبی هر کدام دارای ویژگیهای مختص خود هستند و در مقایسه با یکدیگر میتوان به معایب و مزایای هر کدام اشاره کرد.با توجه به شرایط و نیازهای پروژه میتوان از چیلر تراکمی یا جذبی استفاده نمود.
چیلر تراکمی : امکان نصب در همه اقلیمها (خشک و مرطوب)، استفاده در همه ظرفیتهای برودتی، هزینه خرید اولیه نسبتا پایین، هزینه تعمیرات و نگهداری مناسب، در دسترس بودن تعمیرکار و قطعات یدکی، جهت کاربری تهویه مطبوع و صنعتی، عدم الزام در نیاز به آب جهت خنککاری کندانسور
چیلر جذبی : فقط جهت اقلیمهای خشک با رطوبت نسبی پایین، استفاده در ظرفیتهای برودتی متوسط و بالا، هزینه اولیه خرید نسبتا بالا، هزینه تعمیرات و نگهداری بالا، تعداد کم تعمیرکار و قطعات یدکی، کاربری ترجیحاً فقط تهویه مطبوع، نیاز به آب جهت خنککاری کندانسور
در ادامه شما را با مبحث آموزش چیلر در مشهد بیشتر آشنا می کنیم.
مزایا
- چیلرها با ابعاد کوچک قادر به تولید نرخ جریان بالای آب خنک بوده و ظرفیت های بالایی دارند، از این رو سیستم های مرکزی نیز نامیده می شوند و نیاز به فضای زیادی ندارند.
- امروزه چیلرها بسیار هوشمنده بوده و با مدیریت دقیق انرژی دارای مصرف انرژی پایین میباشند.
- قابلیت نصب در پشت (در نوع تراکمی هواخنک) و موتورخانه (در نوع تراکمی آب خنک و جذبی) را دارند.
- هزینه اولیه چیلر ممکن است به نسبت سیستم های سرمایش رایج و سنتی بالاتر باشد، اما در هزینه های مصرفی و ثانویه، دارای مدیریت انرژی قوی می باشند.
- چیلر دستگاهی تخصصی است که برای راه اندازی و نگهداری سالیانه نیاز به متخصص دارد.
در این مقاله به آموزش چیلر و معرفی دستگاه چیلر و وظیفه آن که تولید آب خنک برای ارسال به دستگاههای دیگر نظیر فن کویل و هواساز و یا استفاده مستقیم جهت خنک کاری دستگاههای صنعتی می باشد، پرداختیم.
بطور کلی در مبحث آموزش چیلر در مشهد ، چیلر دستگاهی پیچیده و متنوع میباشد و بحث در مورد آن، به یک مقاله جامعتری نیازمند است. ما سعی بر آن نمودیم که در این مقاله، سوالات و ابهامات شما را در زمینه چیلر، کم و بیش برطرف نماییم.
تکنسین چیلر بودن چگونه است؟
تکنسین های چیلر انواع مختلف سیستم های تبرید، تجهیزات در مقیاس بزرگ برای نگهداری و نگهداری مواد غذایی و واحدهای تهویه مطبوع را نصب، آزمایش، تعمیر و نگهداری می کنند. آن ها ممکن است تعمیرات برنامه ریزی شده، در محل، پیشگیرانه و اضطراری تجهیزات مختلف را انجام دهند.