تعمیر چیلر فوق تخصصی و حرفه ای در ۱۴۰۲
تعمیر چیلر فوق تخصصی و حرفه ای در ۱۴۰۲ ، کاری است که می توانید به دست متخصصین شرکت توسان بسپارید و در نهایت خدمات منحصر به فرد تحویل بگیرید.
همانطور که می دانید تعمیرات چیلر از پیچیدگی ها بالایی برخوردار است و بخاطر ارزش بالای قطعات از نظر مالی این کار باید فقط توسط متخصص انجام شود تا به دستگاه چیلر آسیبی وارد نشود.
متاسفانه افراد زیادی هستند که ادعای تخصص در این کار را دارند اما بعد از اینکه تعمیر چیلر را انجام می دهند بعد از مدتی دستگاه چیلر دوباره دچار خرابی شده و دوباره نیاز به تعمیر چیلر هست.
همچنین گاهی اوقات تعمیر چیلر بخاطر اینکه درست انجام نمی شود باعث ایجاد خرابی های بیشتری در دستگاه می شود و عملا هزینه های تعمیرات چیلر را دو برابر و یا حتی بیشتر می کند.
در این مقاله قصد داریم شما را کاملا با انواع چیلر و و اینکه چه زمانی باید تعمیرات چیلر را به تعمیرکار بسپارید و همچنین نحوه محاسبه تعمیرات چیلر چگونه انجام می شود بپردازیم.
تعمیر انواع چیلر
قبل از اینکه بخواهیم در مورد چیلر و تعمیر آن صحبتی بکنیم باید اول با انواع چیلر آشنا باشیم. اگر بخواهیم به صورت کلی بیان کنیم چیلرها به دو دسته آبی و هوایی تقسیم می شوند. که در پایین با هر کدام از این موارد بیشتر آشنا می شویم.
انواع چیلرهای آبی
استفاده از چیلرهای آبی معمولا برای کنترل دمای فضای داخل ساختمان ها، صنایع و سایر اماکن می باشد. از چیلرهای آبی در قسمت های مختلفی از ساختمان ها مثل سیستم های تهویه، بخش های ماشین آلات صنعتی و سالن های اجتماعی استفاده می شود.
چیلرهای آبی به دو دسته چیلرهای تراکمی و چیلرهای جذبی تقسیم می شود که در پایین هر کدام را توضیح می دهیم.
چیلرهای تراکمی
چیلر تراکمی یکی از انواع چیلرهای آبی است که با استفاده از کمپرسور برای افزایش فشار بخار ماده خنک کننده، حرارت را از محیط جذب و به محیط خنک تر منتقل می کند.
چیلرهای جذبی
چیلرهای جذبی از انرژی گرمایی مانند شلعه مستقیم گاز، آب داغ یا بخار آب داغ به جای انرژی الکتریکی برای ایجاد برودت استفاده می کنند و سرمایی که ایجاد می شود را برای محیط های ساختمانی توسط سیستم فن کویل و هوا ساز به محیط مورد نظر تزریق می کنند.
چیلر هوایی
چیلر هوایی یک دستگاه سرمایشی است که هوا را از طریق یک پمپ و سیستم لوله کشی سرمایشی به داخل ساختمان منتقل می کند و با از بین بردن حرارت هوا آن را خنک می کند.
سرویس چیلر چیست؟
سرویس چیلر به فرایندی گفته می شود که در آن چیلرهای صنعتی و تجاری برای اینکه بتوانند کارایی خود را حفط کنند و عملکرد بهینه تری داشته باشند مورد بازبینی و تعمیر و نگهداری قرار می گیرند.
توجه داشته باشید که سرویس چیلر باید به صورت دوره ای و البته با توجه به نوع و مدل چیلری که دارید انجام شود.
مهم ترین اقدامی که سرویس چیلر انجام می شود به صورت زیر است:
- تمیز کردن قطعات و مجتمع های داخلی چیلر از جمله لوله ها، پمپ ها، صفحات گرمایی، برج خنک کننده و…
- بررسی و تعمیر قطعات و تجهیزات داخلی چیلر از جلمه مبدل حرارتی، کمپرسور، والوها، شیرها و سایر قطعات مهم چیلر
- بررسی و تعویض فیلترهای هوا و آب و تنظیم فشار، دما و سایر پارامترهای مهم چیلر به منظور حفظ عملکرد بهینه چیلر
- تعمیرات پیشگیرانه چیلر و جلوگیری از وقوع خرابی های ناگهانی و تعمیرات چیلر در آینده
- آموزش به کاربران در خصوص رفتار صحیح نسبت به استفاده از چیلر، تنظیمات مناسب و رعایت نکات ایمنی
دقت داشته باشید بخاطر اینکه سرویس و تعمیر چیلر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است حتما باید توسط متخصصین و تکنسین های ماهر و با تجربه صورت گیرد تا بتوانید بهترین نتیجه ممکن را بگیرید.
چه زمانی باید با تعمیر کار چیلر تماس بگیریم؟
در صورتی که در عملکرد چیلر تغییرات یا اشکالی را مشاهده می کنید باید بلافاصله با تعمیرکار چیلر تماس بگیرید.
همچنین در صورتی که برنامه سرویس دوره ای چیلر شما به پایان رسیده است نیز باید با تعمیر کار تماس گرفته و برنامه سرویس بعدی را هماهنگ کنید تا در فراینده کار چیلر مشکلی پیش نیاید و یا چیلر دچار مشکلات اساسی نشود.
اما اگر بخواهیم بعضی از علائمی که حتما باید با تعمیرات چیلر تماس بگیرید را بیان کنیم شامل موارد ریز می باشد:
- عملکرد نامناسب دستگاه چیلر و کاهش توانایی خنک کردن
- افزایش مصرف برق توسط دستگاه چیلر
- وجود صداهای غیر عادی و نشانه های دیگر خرابی در چیلر
- نمایش هشدارهای خطا در سیستم نمایشگر چیلر
- تغییرات در شرایط محیطی مانند افزایش دما یا رطوبت بالاتر از حد معمول
- نوسانات فشار یا دما در قسمت های مختلف چیلر
اگر بخواهیم به صورت کلی بیان کنیم باید هر گاه علائمی از عملکرد غیر صحیح دستگاه چیلر مشاهده کردید باید بلافاصله با تعمیرات چیلر تماس بگیرید تا کارهای تعمیر چیلر و بررسی آن انجام شود تا دستگاه دچار مشکلات بیشتری نشود.
هزینه تعمیر چیلر چطور محاسبه می شود؟
اگر بخواهیم یک نرخ کلی برای تعمیرات چیلر بیان کنیم ممکن نیست. چون همان طور که در بالا بیان شد چیلرها انواع مختلفی دارند و ممکن است نوع خرابی هم متفاوت باشد. پس هزینه تعمیرات چیلر به عوامل مختلفی بستگی دارد که به بعضی از مهم ترین آن ها را در پایین اشاره می کنیم:
- نوع و مدل چیلر: هر نوع و مدل چیلر دارای قطعات و سیستم های مختلفی است و هزینه تعمیرات برای هر یک متفاوت خواهد بود.
- نوع خرابی: بسته به نوع خرابی و میزان تعمیرات، هزینه آن تغییر می کند. اما اگر خرابی نیاز به تعویض قطعه داشته باشد هزینه آن بیشتر می شود.
- میزان خدمات مورد نیاز: میزان خدماتی که برای تعمیر چیلر انجام می شود هم متفاوت است مانند شارژ گاز، جایگزینی قطعات، تعمیر سیستم الکتریکی و …
- قابلیت دسترسی به دستگاه: اگر چیلر در مکانی قرار دارد که دسترسی به آن سخت است هزینه آن افزایش پیدا می کند به طور مثال بعضی چیلرها چون در بالای ساختمان وجود دارند نیاز به تجهیزات اضافه تری برای دسترسی به آن است.
همان طور که در بالا مشاهده کردید ما نمی توانیم یک نرخ معین و مشخص برای تعمیرات چیلر بیان کنیم و با توجه به هر کدام از موارد بالا هزینه تعمیر چیلر تغییر می کند. هزینه تعمیر چیلر با توجه به نوع دستگاه چیلر متفاوت است.
در این مقاله ما سعی کردیم به صورت کامل در مورد انواع چیلر و هزینه تعمیر چیلر توضیح دهیم تا شما بتوانید بهترین تصمیم را برای دستگاه چیلر خود بگیرید.