Skip links
آموزش چیلر

آموزش چیلر در مشهد با ۱۰ نکته مهم

آموزش چیلر در مشهد با ۱۰ نکته مهم

آموزش چیلر
آموزش چیلر

چیلر چیست؟

چیلر یک اصطلاح کلی برای دستگاهی است که با به گردش درآوردن مایعی مانند آب در محیط، به عنوان مایع خنک کننده ای که دمای آن توسط سیکل مبرد تنظیم می شود، باعث کنترل دما در آب خواهد شد.. این محصول علاوه بر حفظ دمای دستگاه های مختلف صنعتی، ابزارآلات آزمایشگاهی، تجهیزات و دستگاه ها در سطح ثابت، جهت تهویه مطبوع ساختمان ها و کارخانجات نیز کاربرد دارد. پس بهطور کلی چیلر به دستگاهی گفته می شود که جهت خنک کردن استفاده می شود.

چیلر در واقع می تواند با گردش آب در یک دستگاه خنک کننده، آب سرد را به طور مداوم تامین کند. این محصول به عنوان وسیله ای مناسب برای خنک کردن قطعات مولد گرما و تجهیزات تهویه مطبوع مانند دستگاه های پردازش لیزری و دستگاه های گرمایش فرکانس بالا در دمای ثابت بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین می تواند مشکلات سرمایشی مختلف را حل می کند و هزینه های جاری را در عین بهبود بهره وری انرژی کاهش دهد.

آموزش چیلر
آموزش چیلر

تفاوت چیلر و فریزر در آموزش چیلر

فریزر نوعی دیگر دستگاه خنک کننده است که کاربردی مشابه با چیلر دارد. بین این دو دستگاه، تنها چند تفاوت ریز دیده می شود که در قسمت قطعات آن ها جا گرفته اند. با این وجود، همانطور که از نام های مختلف می توانید متوجه شوید، به طور دقیق، آنها دستگاه های مختلفی هستند. حال به نظر شما این تفاوت ها چیست و چه تاثیری دارند؟ در ادامه مطلب بیشتر درباره آن ها صحبت خواهیم کرد. همراه ما باشید.

آموزش چیلر
آموزش چیلر

اصول چیلر و فریزر

اصول چیلر و فریزر تقریباً یکسان هستند؛ چرا که هر دو برای خنک کردن اجسام مورد نظر خود استفاده می شوند. اصل اساسی چیلر و فریزر خنک کردن جسم مورد نظر و کاهش دما است، بنابراین تفاوت کمی از این نظر وجود دارد. تشخیص تفاوت بین چیلر و فریزر با توجه به چند نکته ریز کمی دشوار خواهد بود. شکی نیست که آنها بسیار شبیه بهم هستند.

با این حال، حتی اگر اصول تقریبا یکسان باشد، چندین تفاوت در مکانیسم های خنک کننده دیده می شود. به عبارت دیگر، اگر بتوانید مکانیسم‌ها را درک کنید، می‌توانید تفاوت‌های بین چیلر و فریزر را ببینید. بیایید نگاهی دقیق به مکانیسم ها بیندازیم.

تفاوت بین مکانیسم های چیلر و فریزر

ابتدا اجازه دهید نگاهی به مکانیسم چیلر بیاندازیم. روش کار چیلر به این صورت است که مایعی به نام خنک کننده که در داخل چیلر در گردش است جسم مورد نظر را خنک می کند. برای تولید مایع خنک کننده از مایعات مختلفی از جمله آب استفاده می شود. اما در هر صورت این خنک کننده حرارت را از جسم خارج کرده و دمای آن را کاهش می دهد.

مایع خنک کننده در داخل چیلر می چرخد. این فرایند را با توجه به از بین بردن گرمای یک جسم، فرایند سرد کردن یا همان خنک کننده می گویند. برای استفاده مجدد از آن، باید دوباره دما را کاهش دهید، بنابراین در اینجا از آب یا هوا استفاده می شود. دمای مایع خنک کننده با استفاده از آب یا هوای وارد شده از بیرون کاهش می یابد و خنک کننده ای که سرد شده دوباره برای خنک کردن جسم مورد نظر استفاده می شود. با این کار اجازه خنک شدن مداوم جسم مورد نظر را می دهد.

از طرفی فریزر، خنک سازی با ایجاد هوای سرد با تبادل گرما بین میبرد و هوا در آن ایجاد می شود. هوای سرد توسط مبرد بدون استفاده از مایعاتی مانند سیال در گردش ایجاد می شود. شاید تصورش راحت تر باشد اگر به آن مانند یک کولر فکر کنید. به این ترتیب، با وجود اینکه هر دو وسیله ای برای خنک کننده هستند، مکانیسم ها متفاوت است. اگر بتوانید تفاوت بین این مکانیسم ها را به خاطر بسپارید، تشخیص تفاوت بین چیلر و فریزر آسان تر می شود.

هم چیلر و هم فریزر از کمپرسور استفاده می کنند. گاز را می توان توسط کمپرسور فشرده کرد و در فضا انتشار داد. این یکی از مهم ترین بخش های دستگا فریزر و چیلر است.

از نظر تفاوت آنها، در مورد چیلر، به طور کلی، تمام تجهیزات به جز خازن، در یک بسته بندی واحد از جمله کمپرسور قرار می گیرند. این ویژگی منحصر به فرد چیلر است.

در مورد فریزر، هر دستگاه به صورت یک بسته بسته بندی نمی شود و در حالت منفصل دارد. اگرچه این تفاوت ها ظریف هستند، اما برای توضیح تمایز بین چیلر و فریزر می توان از آن ها استفاده کرد. شما باید تفاوت بین اینکه آیا تجهیزات از جمله کمپرسور در یک بسته وجود دارد یا خیر را درک کنید.

کاربرد در صنعت چیلر

در زمینه صنعتی، ماشین آلات منبع حرارت بسیار کارآمد و بسیار دقیق هستند که می توانند مقدار زیادی آب را در دمای آب پایدار تامین کنند. همچنین برای بهبود کیفیت و راندمان تولید مورد نیاز خواهند بود و تقاضا برای این ماشین آلات منبع حرارتی در سطح وسیعی وجود دارد.

مجموعه ای از امکانات مانند کارخانه ها، سوپرمارکت ها، امکانات تفریحی، هیدروپونیک و مزارع آبزی پروری. سرمایش مورد نیاز برای فرآیند تولید، مانند سرکوب تولید گرما در ماشین‌های تولید و فرآوری، محصولات خنک‌کننده و تنظیم دمای آب مورد نیاز برای تولید، به عنوان خنک‌کننده فرآیند نامیده می‌شود و به ویژه برای کارخانه‌هایی که آب سرد و کم تولید می‌کنند، استفاده می‌شود.

ضمن اینکه ماشین آلات منبع حرارت دمای چیلر که برای خنک کردن محصولات مورد استفاده قرار می گیرند، بسیار متنوع در نظر گرفته شده اند و در کارخانه جات طیف گسترده ای دارند. این تنوع میان آن ها باعث شده تا بتوان چیلر را به سه دسته با کیفیت، بی کیفیت و میانه تقسیم بندی کرد.

هدف از خنک سازی تجهیزات، سرکوب تولید گرما به دلیل عملکرد تجهیزات پردازش و جلوگیری از نقص عملکرد و کاهش دقت پردازش است که از بسیاری خرابی ها جلوگیری خواهد شد. همچنین این فرایند کاربرد های دیگری هم دارد، به عنوان مثال خنک سازی تجهیزات تولید نیمه هادی، تجهیزات پزشکی مانند CT و MRI از جمله مواردی هستند که می توان از این روش برای آن ها استفاده کرد. ، چاپگرها و ماشین آلات پردازش لیزری و تجزیه و تحلیل قطعات نیز دیگر گزینه ها محسوب می شوند.

از طرف دیگر، هدف از خنک‌سازی مقاله خنک‌سازی گرمای تولید شده توسط فرآورده‌ها و حفظ و خنک کردن دمای مورد نیاز برای پردازش و ذخیره‌سازی است و برای خنک کردن محصولات قالب‌گیری شده پلاستیکی، محصولات فرآوری فلز، حلال‌های آبکاری، روغن برش استفاده می‌شود. و مخزن دم کردن و غذاهای پخته شده.

استفاده در تهویه مطبوع چیلر

در زمینه تهویه مطبوع استفاده از چیلر که یک وسیله خنک کننده است برای سرمایش رایج است اما در حال حاضر به عنوان وسیله ای برای سرمایش و گرمایش استفاده می شود.

مکانیسم اصلی تولید آب سرد و گرم از طریق تبادل حرارت بین آب خنک کننده برج خنک کننده و مبرد در چیلر است و عملکرد گرمایش و سرمایش با انتقال آن به ترمینال گرمایش و سرمایش محقق می شود. چیلر و برج خنک کننده دستگاه های بسیار مشابهی هستند، اما به طور دقیق، هر کدام نقش متفاوتی دارند. وظیفه یک برج خنک کننده خنک کردن آب خنک کننده عمدتاً در تجهیزات تهویه مطبوع است. آب خنک کننده با افزایش دما با استفاده از نیروی هوای بیرون خنک می شود تا دمای آن کاهش یابد.

 

از طرفی برای خنک کردن مایع داخل دستگاه از چیلرها نیز استفاده می شود اما هدف آن تنها خنک سازی نیست.

هدف از چیلر استفاده از نیروی هوا و آب بیرون برای حفظ دمای هدف در یک سطح ثابت است. بنابراین می توان از آن برای خنک کردن یا گرم کردن استفاده کرد. از آنجایی که ثابت نگه داشتن دما در همه زمان ها ضروری است، به خنک کاری محدود نمی شود. البته اغلب برای سرمایش استفاده می شود، اما گاهی اوقات برای گرمایش استفاده می شود که تفاوت عمده چیلر با برج خنک کننده است. با دانستن این تفاوت، می تواند به شما در درک مکانیسم و ​​ساختار یک برج خنک کننده کمک کند.

 

برج های خنک کننده برای تجهیزات تهویه مطبوع ساختمان استفاده می شوند و از هوای بیرون برای خنک نگه داشتن آب خنک کننده استفاده می کنند. آب خنک کننده را می توان با خنک کردن آن مجددا استفاده کرد و می توانید به استفاده از آن به گونه ای ادامه دهید که تجهیزات تهویه مطبوع و غیره را به گردش درآورد. در غیر قابل استفاده می شود. این نکته را در آموزش چیلر دقت داشته باشید.

انواع و آموزش چیلر

یک چیلر مواد را از دستگاه مورد نظر می کشد و آن را خنک می کند. گرمای حذف شده باید توسط خود چیلر تخلیه شود و به عنوان یک روش اگزوز حرارتی از آن استفاده شود. همچنین مواردی وجود دارند که از کلروفلوئوروکربن‌هایی به نام مبرد و آن هایی که از مدارهای آبی تشکیل شده‌اند که آب را به گردش در می‌آورند، استفاده می‌کنند. انواع مختلفی از روش های خنک کننده وجود دارد، مانند نوع خنک کننده با هوا و نوع خنک کننده با آب.

چیلر هوا خنک

این نوعی سیستم است که باد را به مبدل حرارتی می فرستد و مبرد را با هوا خنک می کند. در داخل چیلر یک موتور فن تعبیه شده است و نصب آن بسیار آسان است، اما از آنجایی که گرمای اگزوز در اتاق تولید خواهد شد ، ممکن است در فضاهای تنگ به تجهیزات اگزوز نیاز باشد. گاز فشرده شده با فریزر (کمپرسور) توسط کندانسور (رادیاتور) خنک شده و به مایع تبدیل می شود. از یک چرخه گاز مبرد و یک چرخه آب در گردش تشکیل شده است و گاز مبرد به عنوان یک محیط گرمایی برای خنک کردن آب در گردش استفاده می شود.

با عبور گاز مایع از شیر انبساط، فشار کاهش یافته و به گاز خنک کننده تبدیل می شود و کولر آبی (مبدل حرارتی) برای خنک کردن آب در حال گردش، گرما را با آب در حال گردش تبادل می کند. از آنجایی که یخ زدگی یا گرفتگی وجود ندارد، تمیز کردن آکواریوم آسان است.

همچنین در مورد چیلر هوا خنک، گرمای تبخیر ناشی از تبخیر آب باران، در تماس آب باران با برج خنک کننده هنگام بارندگی، دمای رادیاتور را کاهش می دهد و به دلیل کاهش دما در اثر تبخیر. از آب باران در اطراف چیلر هوا خنک، راندمان خنک کننده را می توان بدون توجه به افزایش رطوبت حفظ کرد، به طوری که حتی اگر رطوبت بالا باشد، راندمان خنک کننده بهبود می یابد.

آموزش چیلر
آموزش چیلر

چیلر آب خنک

این یک نوع سیستم است که از یک برج خنک کننده برای خنک کردن آب استفاده می کند. آب خنک کننده برای یخچال مورد نیاز است و مزایایی مانند راندمان خنک کننده عالی را ارائه می دهد و گرمای اگزوز را در اتاق ایجاد نمی کند.

چیلر آب خنک که از آب فعال در زمینه تهویه مطبوع در مقیاس بزرگ به عنوان مبرد استفاده می کند، به عنوان چیلر طبیعی (چیلر جذبی) شناخته می شود و به عنوان یخچال منبع حرارتی برای تهویه مطبوع مرکزی مورد استفاده قرار می گیرد. تجهیزات تهویه مطبوع برای ساختمان های متوسط ​​و بزرگ. پیکربندی سیستم از یک اواپراتور، جاذب، احیا کننده و کندانسور تشکیل شده است و با چرخاندن مبرد مهر و موم شده در تجهیزات (دستگاه گردش آب خنک کننده) آب سرد (آب گرم) با کنترل فشار تولید می کند.

این یک چرخه خنک کننده است، اما با تغییر فشار مبرد در تجهیزات، آب سرد (آب گرم) با تغییر ترکیب آن به گاز و مایع (انتقال گرمای نهان) در داخل هواپیما تولید می شود. می توان آن را در طول سال به طور پایدار کار کرد و طراحی فشرده آن امکان پذیر است تا بتوان آن را در فضاهای کوچک نصب کرد و این نکته مهمی در آموزش چیلر است.

آموزش چیلر
آموزش چیلر

مکانیسم چیلر جذبی در اموزش چیلر

چیلر جذبی با استفاده از خاصیت حذف گرما از محیط اطراف آن، هنگامی که واحد خنک کننده با محلول آبی آمونیاک مبرد طبیعی و هیدروژن محصور شده و آمونیاک تبخیر می شود، باعث خنک شدن داخل یخچال خواهد شد. با فن آوری که نیازی به قطعات محرکه ندارد، مانند کمپرسورها و فن هایی که برای چیلرهای معمولی استفاده می شوند، سیستم خنک کننده را می توان بدون لرزش و صدا کار کرد.

محلول آمونیاک آبی مبردهایی که توسط چیلر جذبی استفاده می شود، مبرد طبیعی با پتانسیل تخریب لایه ازن صفر (ODP) و پتانسیل گرمایش جهانی (GWP) است.

علاوه بر ارائه راه حل های عالی برای صرفه جویی در انرژی و حفظ محیط زیست، به کاهش هزینه های شرکت نیز کمک می کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سیستم چیلر جذبی پاناسونیک می توانید به صفحه سایت مراجعه نمایید.

مزایای آموزش چیلر

یکی از ویژگی های اصلی این است که درجه آزادی بالایی در طراحی محل نصب واحد اصلی و سیستم لوله کشی آب ارائه می دهد. چیلر از روشی برای تولید آب سرد و ارسال آب به کویل آب سرد کولر استفاده می کند، بنابراین بسته به ترکیب می توان از آن برای مصارف مختلفی مانند ظرفیت های بزرگ و فضاهای بزرگ استفاده کرد. از طرف دیگر، معمولاً نیازی به در نظر گرفتن اختلاف ارتفاع لوله مبرد و محدودیت طول لوله مانند نوع انبساط مستقیم (کولر) نیست.

علاوه بر این می توان از بخار و آب گرم مانند گرمای اگزوز کارخانه نیز استفاده کرد و می توان یک سیستم تولید همزمان با استفاده از گرمای اتلاف (آب گرم) یک ژنراتور ساخت. در ادامه برای بحث اموزش چیلر بیشتر خواهیم گفت.

آموزش چیلر
آموزش چیلر

انتخاب چیلر

در آموزش چیلر و هنگام انتخاب یک چیلر، مطابقت عملکرد، عملکرد و مشخصات چیلر با شرایط و وضعیت استفاده از تجهیزات مهم است. اگر از این کار تطبیق غفلت کنید، ممکن است عملکرد مورد انتظار را در هنگام کارکرد واقعی نشان ندهد و همچنین ممکن است تجهیزات خنک شونده و خود چیلر مشکلاتی ایجاد کند.

علاوه بر مشکلاتی که در دمای تنظیم شده و مقدار حرارتی که باید خنک شود، ارتفاع بالابر لوله‌ای که اجسام خنک‌شده و چیلر را به هم متصل می‌کند ممکن است به دلیل ضخامت، طول و شکل لوله‌کشی تغییر کند، بنابراین انتخاب نوع چیلر امکان ‌پذیر نخواهد بود. در مقایسه با سایر تجهیزات ساده است.

برای انتخاب صحیح چیلر ابتدا دمای آب در گردش را تعیین کنید و سپس از محیط نصب روش خنک کاری هوا خنک یا آب خنک آن را مشخص نمایید. سپس می توانید بهترین نوع چیلر را انتخاب نمایید.

پس از تعیین ظرفیت خنک کننده از تجهیزات خنک کننده و ظرفیت پمپ، می توانید به سراغ انتخاب چیلر بروید. مهم است که در حین تأیید شرایط استفاده با این فرآیندها، یک انتخاب انجام دهید و این قسمتی از آموزش چیلر است.

آموزش چیلر
آموزش چیلر
آموزش چیلر
آموزش چیلر

ظرفیت خنک کننده چیلر

ظرفیت خنک کننده یک مقدار مهم است که می تواند به عنوان راهنمای محدوده دمای عملیاتی برای اینکه چیلر آب سرد چقدر می تواند جسم مورد نظر را خنک کند (شیئی که قرار است خنک شود) استفاده شود. واحد ظرفیت خنک کننده چیلر ثابت است و معمولاً بر حسب W (وات) بیان می شود. با این حال، محاسبه با kcal/h آسان‌تر است، بنابراین از kcal/h برای ارائه توضیح در اینجا (۱kW=۸۶۰kcal/h) استفاده می‌کنیم.

شرایط مختلفی بر اساس اینکه این مقدار به عنوان یک محیط گرمایی استفاده می شود و ظرفیت آن چه قدر است ثابت و محاسبه می شود. با این حال، عناصر دیگری نیز وجود دارد، مانند زمانی که جسمی که قرار است خنک شود، خود گرم می شود و زمانی که اختلاف زیادی با دمای اتاق وجود دارد و زمانی که درجه گرما زیاد است، بنابراین به بیان دقیق، برخی جنبه ها وجود دارد که درک آن ها دشوار است. اما روش زیر به عنوان یک روش محاسبه تقریبی در آموزش چیلر استفاده می شود.

Q: 0.07 x Cb x γb x Lbx (Tout-Tin)

Q: ظرفیت خنک‌کننده (ظرفیت غیرممکن) (kw)

Cb: گرمای ویژه آب در گردش (cal/g℃)

*آب تقریباً است. ۱.۰ کالری در گرم ℃

γb: چگالی آب در گردش (g/m³)

*آب تقریباً است. ۱.۰ گرم در مترمربع

پوند: مقدار آب در گردش (ℓ/min)

Tout: دمای خروجی بار (℃)

قلع: دمای ورودی بار (℃)

آموزش چیلر
آموزش چیلر

Leave a comment

تماس مستقیم